
INFO NIEUW
VEILIG DIGITAAL
Translate this page:
VEILIG DIGITAAL is uiteraard niet het enige platform waar u informatie kunt raadplegen.
Op deze pagina vindt u een gestructureerd overzicht van andere relevante en betrouwbare online bronnen.

- U kunt op verschillende manieren aangifte doen of iets melden aan de politie. Klik in de lijst op de situatie die voor u van toepassing is, dan leest u waar en op welke manier dit het beste kan.
- Hier vind je het contactformulier internetoplichting van de politie, welke je online in kunt vullen.
- Op deze pagina treft u een overzicht aan van handelspartijen (verkopers en handelaren) die door de politie als malafide zijn aangemerkt. De politie adviseert ten zeerste om geen enkele vorm van handel met deze partijen aan te gaan. U vindt hier onder andere rekeningnummers, e-mailadressen, websites (URL's) en andere relevante gegevens van deze handelaren. Wij raden u aan altijd de gegevens van een verkoper zorgvuldig te controleren voordat u overgaat tot een aankoop.
- Bits of Freedom heeft de tool My Data Done Right ontwikkeld om gebruikers te ondersteunen bij het opstellen, indienen en bijhouden van verzoeken met betrekking tot het verkrijgen van inzicht in hun persoonlijke gegevens. Daarnaast biedt de tool de mogelijkheid om persoonsgegevens te corrigeren, te laten verwijderen of op te vragen in een overzichtelijk en bruikbaar formaat.
- Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie van de politie met betrekking tot cybercrime. De term cybercrime, ook wel bekend als cybercriminaliteit of computercriminaliteit, verwijst naar strafbare feiten die worden gepleegd met behulp van informatietechnologie en vaak ook gericht zijn op informatietechnologie. Dit betreft misdrijven die uitgevoerd worden met apparaten zoals computers, smartphones, smartwatches of tablets – kortom, alle apparaten met een ingebouwde processor. Voorbeelden van cybercrime zijn onder andere hacking, DDoS-aanvallen, ransomware, virussen en malware.
- Veilig Bankieren is het gezamenlijke voorlichtingsplatform van banken en betaalinstellingen over fraude en veiligheid.
- Een uitgebreide handleiding die op een duidelijke en toegankelijke wijze toelicht hoe u zichzelf optimaal kunt beschermen tegen hackers. Deze handleiding is tot stand gekomen met de expertise van zes ervaren ethische hackers. Hoewel absolute veiligheid op het internet niet gegarandeerd kan worden, biedt deze handleiding praktische en effectieve adviezen om het hackers en hun schadelijke software aanzienlijk moeilijker te maken. Volg deze richtlijnen om uw digitale veiligheid te versterken.
- SafetyNed is dé toonaangevende autoriteit op het gebied van online veiligheid in situaties van huiselijk geweld. SafetyNed streeft naar een veilige digitale omgeving voor zowel hulpverleners als cliënten.
- Een website die een uitgebreide en diepgaande behandeling biedt van alle aspecten rondom bewijsvoering. Wat is vereist aan bewijs in strafzaken...
- Alert Online is een initiatief dat de samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven, onderwijs, wetenschap en consumenten in Nederland bevordert en ondersteunt, met als doel het versterken van cybersecurity en het stimuleren van veiliger digitaal gedrag.
- De Fraudehelpdesk streeft ernaar om te voorkomen dat de Nederlandse bevolking het slachtoffer wordt van fraude. Het doel is om zowel particulieren als bedrijven te beschermen tegen frauduleuze praktijken en hun weerbaarheid tegen fraude te vergroten.
- Helpwanted.nl is een platform dat zich richt op het aanpakken van online seksueel misbruik van kinderen en jongeren. Op deze website kunt u dergelijke situaties melden. Daarnaast biedt Helpwanted.nl uitgebreide informatie over wat online seksueel misbruik inhoudt, welke preventieve maatregelen u kunt nemen en welke stappen u kunt ondernemen indien u hiermee te maken heeft gehad. Ook ouders, docenten en andere opvoeders kunnen hier terecht voor betrouwbare informatie en ondersteuning.
- Het doel van deze website is om personen die slachtoffer zijn geworden van internetgerelateerde misdrijven op een toegankelijke en gestructureerde wijze te informeren over het veiligstellen van digitale sporen. Op deze website worden richtlijnen en adviezen geboden om digitale bewijsmaterialen op een correcte en zorgvuldige manier veilig te stellen.
- Stichting Mediawijzer streeft ernaar een leidende rol te spelen in het debat rondom het verantwoord gebruik van nieuwe media. De stichting ondersteunt ouders, (groeps)opvoeders, ambtsdragers en alle overige belanghebbenden die in aanraking komen met nieuwe media, door hen te begeleiden bij het zorgvuldig overwegen van vraagstukken omtrent mediagebruik.
- Veilig Internetten is een platform waar bezoekers waardevolle tips, strategieën en gedetailleerde stapsgewijze instructies kunnen vinden om een veilige internetervaring te waarborgen. Deze website is specifiek ontwikkeld voor iedereen die op zoek is naar professioneel advies en richtlijnen met betrekking tot veilig internetgebruik.
- Hier vindt u uitgebreide informatie over VPN's en VPN-verbindingen. Bent u nieuwsgierig naar wat een VPN precies is? Overweegt u een VPN te gebruiken, maar weet u niet exact hoe het functioneert? Of wilt u zich verdiepen in de werking van VPN's en VPN-netwerken?
